Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Přejděte na začátek

Nahoru

Restaurace Palermo

Restaurace Palermo

| Publikováno 07. 8. 2018

Každý region Itálie je jedním kulinářským světem se svými tradicemi

Italská gastronomie je jednou z nejlepších kuchyní na světě, je plná zdravých a čerstvých surovin a zachutná tak každému. Toto unikátní středomořské stravování si můžete užít v kruhu svých nejbližších v italské restauraci Palermo, která nyní nabízí dosud nepoznané chutě neapolské kuchyně.

Za vším stojí loňský podzim, který do restaurace přivál skvělého šéfkuchaře Luca Pirozzi z Neapole a s ním i mnoho vynikajících autentických pokrmů neapolského kulinářského světa, které vás osloví svou jednoduchostí a rafinovaností. Luca Pirozzi doplňuje italský tým, který přiváží dokonalou atmosféru k prožití nevšedních večerů, rodinných setkání i pracovních obědů.

Není pizza jako pizza, tu neapolskou poznáte podle vysokých okrajů s lehce připálenými puchýřky, které přímo dýchají chutí a vůní páleného tvrdého dřeva. Po zakousnutí do křupavé pizzy vás čeká exploze těch nejlepších italských chutí v podání mozzarelly nejvyšší kvality Fior di Latte či Bufala di Campana, drcených rajčat San Marzano D.O.P. a olivového oleje extra virgin.

Zaručeně vyzkoušejte typické neapolské pokrmy z čerstvé domácí pasty, kterou si šéfkuchař připravuje sám: Spaghetti nerano, jež je vynikající domácí pasta s mátou, cuketou a parmazánem, Spaghetti caccio e pepe, které hrají chutí a zaplaví vůní toskánského Pecorina a černého pepře. Také Gnocchi alla sorrentina s rajčatovou salsou a mozarellou stojí za ochutnání. Kromě výtečných těstovin a křupavé pizzy zde servírují čerstvé ryby a špičkové steaky z prémiových chovů plemen Aberdeen – anguského skotu Black Angus a japonského skotu Wagyu, vše doplněno kvalitním toskánským vínem.

Majitel restaurace Palermo se pro svou klientelu nespokojí s málem, neapolské pokrmy nejsou neapolskými bez těch správných surovin, které dováží přímo z Neapole, a tak se v jedné z nejstarších karlovarských restaurací skutečně ocitnete v srdci italské Neapole.

Neapol je třetí největší město Itálie s bohatou historií, zaviděníhodnou kulturní tradicí a výtečnou kuchyní, to vše v povzdálí stále činné sopky Vesuv.
Sladká tečka na závěr: BABÁ NAPOLETANO Neapolská bábovka máčená v rumu

Pizzerie Palermo
Moskevská 1526/44, Karlovy Vary
Tel.: +420 773 583 892
E-mail: info@palermokv.cz
www.palermokv.cz