Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Přejděte na začátek

Nahoru

Dvě kultury tisíce chutí

Dvě kultury tisíce chutí

| Publikováno 30. 7. 2018

Japonsko a USA. Východ a západ. Dvě naprosto odlišné kultury a jejich kuchyně se v Karlových Varech setkávají pod jednou střechou. Které dáte přednost?

Sushi Sakura
V nově rekonstruované restauraci Sushi Sakura se rázem ocitnete na dalekém východě vonícím koriandrem, badyánem a citrónovou trávou. Ochutnat zde můžete z velkého výběru předkrmů, polévek, hlavních jídel, odlehčených dezertů a samozřejmě sushi. Z nich doporučujeme zejména speciality Sakura Chef Special, kam patří třeba krevety Ebi Spicy Rolls nebo hovězí svíčková Beef Nigiri. Výjimečným zážitkem, který nikde jinde v Karlových Varech nenajdete, je také Teppanyaki, což v překladu znamená „horký stůl“, kolem něhož se usadí hosté a jídlo připravuje kuchař na ocelovém grilu přímo před nimi.

Jack Grill & Bar
Máte raději steak a whisky pěkně po americku? Pak sejděte po schodech o patro níže do restaurace pojmenované po legendárním Jacku Danielsovi, který Vás tu bude provázet na každém kroku stejně jako vůně grilovaného masa. Není to však maso ledajaké – v restauraci vaří výhradně z výběrových mas. A jste-li skuteční labužníci, pak prostě musíte přijít ochutnat vyzrálé hovězí, které vás provede rájem dokonalé chuti.

Důraz na kvalitu se zde klade také při pití whisky. Její medovou chuť si nejlépe vychutnáte v pokojové teplotě, bez ledu a v nízké sklence s masivním dnem. V nabídce naleznete samozřejmě i pivo a další nápoje, které skvěle podtrhnou chuť typických amerických pokrmů.

Čím je japonská kuchyně speciální?
Základními ingrediencemi japonské kuchyně jsou rýže, ryby a čerstvá zelenina. Japonská kuchyně upřednostňuje přirozené přírodní chutě pokrmů. Mnoho lidí má tendenci si plést japonskou kuchyni s kuchyní čínskou. Přitom je mezi nimi řada rozdílů. V čínské kuchyni se pokrmy často připravují rychlým smažením, zatímco v Japonsku se oleje používá méně, pánve se vymašťují lojem, vaří se v páře nebo se dusí na směsi oleje, rýžového vína a sójové omáčky. Také se zakládá na principech studené kuchyně. Nejznámějším a nejtradičnějším pokrmem japonské kuchyně je sushi. Sushi je pokrm s tisíciletou historií a říká se se, že sushi není jen pokrm, ale životní styl.

Sushi Sakura | Jack Grill & Bar
Zeyerova 952/1 | Karlovy Vary
www.sakurakv.cz
www.facebook.com/JDgrill/